Policajci prezentirali svoje zanimanje

Autor: na 4. ožujka 2020.

 

U organizaciji Policijske uprave dubrovačko – neretvanske danas je u Metkoviću održana promocija policijskog zanimanja.

Zainteresiranima je prezentirana oprema i tehnika koju koristi prometna, pomorska, granična i kriminalistička policija te su održane pokazne vježbe  policijskih demo timova prilikom uporabe i rukovanja vatrenim oružjem, demonstracija borilačkih vještina, uporaba sredstava prisile i rad službenog psa za otkrivanje skrivenog predmeta.

Ova promocija dio je promotivnih aktivnosti Policijske akademije i Policijske škole „Josip Jović“ kojima je cilj zainteresiranima približiti specifičnosti policijskog zvanja.

Naime, Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je novi natječaj za upis polaznika u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za policijsko zanimanje u 2020./2021. godini.

Načelnik Policijske akademije Dubravko Novak ističe kako je promocija održana u Metkoviću, zbog velikog broja prijavljenih s ovog područja na prošla dva natječaja.

„Odaziv s područja Dubrovačko- neretvanske županije je zadovoljavajući. Tome u prilog ide i činjenica da smo u protekle dvije godine primili 180 polaznika s područja Policijske uprave Dubrovačko- neretvanske. Tako da smatram da ćemo i ove godine primiti njih 80 ili 90 s ovoga područja“, kazao je Novak.

Program obrazovanja novih policajaca započet će 14. rujna, a ove godine planira se upis 750 polaznika koji će se po završetku programa primati u radni odnos, sukladno potrebama službe.

Novak je istaknuo da će se testiranja vršiti i u Metkoviću te naveo koje uvjete moraju ispunjavati kandidati.

„Očekujem da ćemo barem 3 testiranja vršiti ovdje u Metkoviću, što je lakše kandidatima jer ne moraju putovati u Zagreb. Opći uvjeti natječaja su da kandidati moraju biti hrvatski državljani, sa završenom trogodišnjom ili četverogodišnjom srednjom školom. Moraju zadovoljiti na psihološkom i tjelesnom testiranju te moraju biti zdravstveno sposobni i njihova sigurnosna provjera mora biti bespijekorna“, istaknuo je Novak.

Prijave za natječaj s potrebnom dokumentacijom primaju se do 15.kolovoza.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik