Štimac: „Ukoliko se sve završi po planu, od ljeta će novi ginekolog raditi u Domu zdravlja Metković“

Autor: na 5. ožujka 2020.

 

Nakon odlaska dviju liječnica obiteljske medicine, Dom zdravlja Metković raspisao je natječaj za novog liječnika.

Trenutno su u pregovorima s nekoliko liječnika, a dok se ne pronađe trajno rješenje, pacijente će primati liječnici na zamjeni.

„Imamo naše liječnike koji pokrivaju nedostatak postojećih liječnika. Tu je prvenstveno dr. Berislav Šušnjar, naša mlada liječnica Maja Bilić, koja je kao sekundarac u ordinacijim pod nadzorom dr. Viktorije Domić, koristili smo i usluge dr. Tošića, koji je na specijalizaciji radiologije u Zagrebu. U finalnim smo dogovorima sa dr. Beluškom, koji je zaposlenik Doma zdravlja Dubrovnik sa ordijacijom u Stonu, koja nema previše pacijenata. Jučer sam obavio i prvi razgovor sa dr. Krtalić koja radi u Gradcu, a nema veliku gužvu u svojoj ordinaciji pa bi mogla doći na nekoliko dana. Tako da, svi naši pacijenti će biti zbrinuti kao i do sada. Oni idu u iste ordinacije i javljaju se prvo medicinskoj sestri, a potom i liječniku“, kazao  je ravnatelj Doma zdravlja Metković, Mihovil Štimac.

Novom liječniku za privremeni rad, uz plaću nude plaćanje smještaja i putnih troškova, a onima koji bi se zaposlili na neodređeno pokrivali bi i ratu kredita.

„Nakon medijskih natpisa, pojavili su se liječnici koji su zainteresirani za rad u Metkoviću. Ti liječnici su uglavnom iz Bosne i Hercegovine i stranci na radu u Hrvatskoj. Ja očekujem da će se javiti i netko od naših domicilnih liječnika i pokušati prihvatiti ovu našu ponudu. Iako je ova ponuda kap u moru svega onoga što bi se trebalo ponuditi liječnicima, to je naš maksimum. Mi to možemo ponuditi zahvaljujući prije svega Gradu Metkoviću koji je u posljednje dvije godine izdvojio značajna sredstva za deficitarna zanimanja i poboljšanje zdravstvene zaštite. Također, Dubrovačko- neretvanska županija će izdvajati godišnji iznos specijalizacije pa ćemo ići i u tom smjeru“, kazao je Štimac.

Već dulje vrijeme, raspisan je i natječaj za ginekologa koji bi radio u metkovskom Domu zdravlja. Štimac ističe kako je u finalnim pregovorima sa liječnikom, koji bi, ukoliko sve bude po planu, od ljeta trebao raditi u Metkoviću.

„Već duže vrijeme pregovaram sa jednim ginekologom koji je iz Makedonije došao u Hrvatsku kao liječnik opće prakse i završio specijalizaciju u Petrovoj. Međutim, on je zaposlenik druge ustanove. Mi smo voljni otkupiti njegovu specijalizaciju po novom pravilniku, ali njegova matična to bojkotira i traži da se plati po starim uvjetima, što bi otprilike bilo 800 tisuća kuna. Po novim uvjetima je 250 tisuća kuna. Prije 15- ak dana smo zajedno bili na sastanku kod ministra Beroša i i tražio sam da se ubrza postupak. On je podnio zahtjev za prelazak kod nas, a mi smo u ministarstvo podnijeli suglasnost za njegov prijem u radni odnos. I ukoliko se sve završi po planu i na naše zadovoljstvo, od ljeta će on raditi u Domu zdravlja Metković“, istaknuo je Štimac.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik