Novi pristupi učenju u Gimnaziji Metković

Autor: na 14. veljače 2017.

 

U  organizaciji Goethe Instituta München i  Goethe Instituta Zagreb u  Gimnaziji Metković  je održana kazališna radionica na njemačkom jeziku. Radionicu s  gimnazijskom dramskom skupinom  „Smilje“ vodili su kazališni pedagozi  kazališne skupine „Erfindenker“ iz Hamburga.

Profesorica Svjetlana Bebić istaknula je kako je  kazališna radionica, osim za učenike, koje senzibilizira za njemački jezik, jednako važna i za profesore.

„Cilj je pokazati nama, profesorima njemačkog jezika kako na lakši i zanimljiviji način uvesti govornu komunikaciju među učenicima, kako im razbiti strah od razgovora na njemačkom  jeziku koji je poprilično težak za naše govorno područje. Mislim da su kazališni pedagozi u tome uspjeli“, kazala je Bebić.

Među članovima dramske skupine „Smilje“ je i učenik 4. razreda, Ivan Pavlović koji je kazao kako je ovo jedan potpuno drugačiji pristup učenju.

„Ovo je prvi put da smo radili kazališnu radionicu s kazališnim pedagogom. Imali smo različite vježbe, od pokreta, plesa, pjevanja te relaksacije. Meni su jako važna ovakva nova iskustva i novi pristupi učenju te posebice učenju stranog jezika“, kazao je Ivan.

Na kraju radionice dramska skupina prikazala je skečeve koje su pripremili sa svojim koordinatorima.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik