Metkovski Crveni križ posuđuje medicinska i ortopedska pomagala

Autor: na 14. veljače 2017.

 

Gradsko društvo Crvenog križa Metković uključeno je u nacionalni projekt „Posudionica medicinskih i ortopedskih pomagala“.

Ovim projektom želi se skrenuti pozornost javnosti na neravnopravan položaj osoba s invaliditetom, a funkcionirat će na način da ljudi koji su u mogućnosti, doniraju pomagala  najbližem društvu Crvenog križa koje će ta pomagala posuđivati potrebitim građanima.

Riječ je o medicinskim posteljama, invalidskim kolicima, hodalicama, štakama, posudama za nuždu itd, a ravnateljica metkovskog društva Crvenog križa, Nela Orlović ističe kako je najvažnije da donirana pomagala budu ispravna.

„Neispravna pomagala ne koriste nikome. Također, u posljednje vrijeme osjete se povećane potrebe građana, zbog čega surađujemo i sa ustanovama te  udrugama. Trenutačno na terenu imamo 10 invalidskih kolica, a u posljednjih nekoliko slučajeva, zbog nedostatka pomagala surađivali smo s udrugom Prijatelj, Domom za odrasle osobe i rehabilitaciju te županijskim Župnim Caritasom“,  kazala je Orlović.

Iz Crvenog križa ističu kako je važno pomagala  vratiti u onom trenutku kad više nisu potrebna onome tko ih je posudio, a donirat ih se može svaki radni dan u prostorijama gradske podružnice od 8 do 15 h.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik