Natječaj za obnavljanje poljoprivrednog proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama

Autor: na 29. rujna 2017.

 

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju jučer je u Opuzenu održana radionica za potencijalne korisnike mjere 5 ” Obnavljanje poljoprivrednog proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama  i katastrofalnim događajima  te uvođenje odgovarajućih preventivnih aktivnosti „”.

CIlj radionice bio je približiti korisnicima postupak i način prijave na natječaj ,za koji se zahtjevi podnose od 2. listopada do 1. prosinca.

Na natječaj se mogu prijaviti sve fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika čiji je proizvodni potencijal uništen više od 30 % u nepovoljnim klimatskim prilikama, katastrofalnim događajima te elementarnim nepogodama koje su se dogodile od 1. siječnja 2014. godine.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom natječaju iznosi 150 milijuna kuna, a Bojan Ivanetić iz Ministarstva poljoprivrede ističe kako potpora podrazumijeva dodjelu namjenskih bespovratnih novčanih sredstava za financiranje prihvatljivih troškova projekta koji su predmet natječaja.

„Prihvatljivi troškovi su investicije povezane sa sanacijom poljoprivrednog zemljišta, građenje ili rekonstrukcija poljoprivrednih gospodarskih objekata i pripadajuće infrastrukture za poljoprivrednu proizvodnju, popravak ili nabava novih/rabljenih poljoprivrednih strojeva, mehanizacije i opreme za poljoprivrednu proizvodnju, nabava osnovnog stada domaćih životinja,kupnja i sadnja sadnica višegodišnjeg bilja te označavanje ulaganja sufinanciranih iz proračuna Europske unije, ali ne više od 100 EUR u kunskoj protuvrijednosti. Troškovi vlastitog rada i korištenje vlastite mehanizacije nisu prihvatljivi troškovi.  Također, radovi ne smiju biti započeti prije podnošenja zahtjeva za potporu“, kazao je Ivanetić.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik