Jesen – namirnice za zdravlje i vitalnost starijih osoba

Autor: na 28. rujna 2017.

 

U prostorijama Udruge Otac Ante Gabrić danas je održano predavanje magistre farmacije Ane Kraljević koja je korisnicima Udruge govorila o najboljim načinima za očuvanje zdravlja u jesensko doba.

Dolaskom hladnijih i manje sunčanih jesenjih dana ljudski organizam je potrebno prilagoditi vremenskim prilikama, a biranje neodgovarajućih namirnica i slaba fizička pokretljivost, najčešće rezultiraju padom imuniteta i mnogobrojnim virozama.

Kraljević je kazala kako se starije osobe u ovo doba godine moraju hraniti sa namirnicama bogatima mineralima i vitaminima, od kojih su mnoge dostupne u dolini Neretve.

„Dolaskom hladnijeg vremena dolazi i manjak energije, slabija koncentracija, učestalije nesanice i glavobolje. Energiju možemo vratiti s marunima i kukuruzom, a osvježenje vitaminom C kojeg možemo pronaći u šipku, mandarini i kiviju. Vitamin C je prije svega jedan jaki antioksidans i pomaže u borbi protiv virusa. Osim u voću, možemo ga pronaći i u povrću, paprici, brokuli, kiselom kupusu“, kazala je Kraljević.

Predavanje je održano u sklopu ciklusa „Briga o zdravlju u trećoj životnoj dobi“.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik