• Nekategorizirano

Ministar Orepić otvorio obnovljenu zgradu policije

Autor: na 4. srpnja 2016.

 

Tehnički ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić svečano je otvorio obnovljenu zgradu Postaje granične policije Metković, koja predstavlja jednu od najmodernijih zgrada ministarstva unutarnjih poslova. U postaji je ukupno zaposleno 309 policijskih službenika, što je čini i jednom od najvećih ustrojenih jednica lokalne razine u Republici Hrvatskoj.

 

Prigodom otvorenja ministar Vlaho Orepić je istaknuo:

„Hrvatska je iskazala jasnu ambiciju da bude članica Schengenskog prostora. Otvaranje uređene, adaptirane policijske postaje granične policije u Metkoviću je korak bliže ostvarenju tog cilja. Ovdje je uloženo oko 8 milijuna kuna i sva sredstva su iz Schengenskog instrumenta, odnosno fonda koji upravo služi tome da se u prostoru stvore materijalni uvjeti za poštivanje Schengenskih pravila koji podrazumijevaju zaštitu državne granice.“

U obnovljenoj zgradi nalazi se i Nadzorni centar opremljen sa najsuvremenijom tehnikom za nadzor granice. Sa termovizijskim i video kamerama, osim graničnog pojasa, nadziru se pojedini dijelovi grada  kao i cijela ulica Marka Marulića.

Komentirajući nezadovoljstvo stanovnika ulice Marka Marulića postavljanjem video nadzora, Načelnik granične policije Zoran Pulić je kazao:

„Nadzorne kamere nisu u funkciji nadziranja kuća i privatnosti građana u ulici Marka Marulića. Nas zanimaju krijumčari i osobe koje imaju namjeru nezakonito prijeći i zloupotrijebiti graničnu crtu u ulici Marka Marulića.“

Najveća i najopremljenija granična postaja spremna je za nadzor državne granice u ovom pograničnom dijelu rekao je Pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik uprave za granicu Zlatko Sokolar.

 

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik