• Nekategorizirano

42-godišnjak iz Metkovića osumnjičen za više kaznenih dijela

Autor: na 4. srpnja 2016.

 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 42-godišnjak je osumnjičen za više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta i to zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaja poreza ili carine, prijevaru u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje službene ili poslovne isprave i  neisplate plaća.

Sumnjiči se da je u svojstvu direktora i odgovorne osobe trgovačkog  društva iz Metkovića, od svibnja do rujna 2015. g., temeljem ugovora sklopljenog s fizičkom osobom, u gotovini naplatio izvršene radove dok je u poslovnim knjigama  samo dio ostvarenih prihoda evidentirao, a ostatak naplaćenog iznosa zadržao za sebe. Također se sumnjiči da je kao odgovorna osoba trgovačkog  društva iz  Ploča bez valjane pravne osnove  ispostavio neistinit račun  za neobavljene usluge kako bi društvu pribavio protupravnu imovinsku korist te je isti račun u poslovnim evidencijama upotrijebio  kao istinit.

Nadalje, se sumnjiči da je sredinom 2015. g., od drugog trgovačkog društva nabavljao raznu robu koju nije imao namjeru platiti, te lažno prikazujući da će se preuzeta roba naplatiti naplatom bjanko zadužnica.

Također se sumnjiči da zaposlenici  trgovačkog društva iz Metkovića, nije isplatio plaću u vremenu od kolovoza do prosinca 2015. g.

Ukupna materijalna šteta pričinjena opisanim kaznenim djelima iznosi 574.753 kune.

Policija je protiv osumnjičenog podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik