Crvenom križu Metković predana donacija iz Pule

Autor: na 31. siječnja 2017.

 

U prostorijama Crvenog križa Metković danas je održana primopredaja odjeće i obuće koja je pristigla iz Pule.

Naime, metkovska podružnica Crvenog križa uključena je u pojačanu nacionalnu akciju prikupljanja tople odjeće, obuće i posteljine za građane koji su najviše ugroženi nepovoljnim vremenskim prilikama i hladnoćom.

Ova donacija dio je potrepština koje je Udruga Lancarice u suradnji s Tv Istra prikupila za stanovnike Istre.

„Mi smo kao član Hrvatskog Crvenog križa uputili apel pomoći u ime građana Metkovića kojima nedostaje tople odjeće i obuće. Taj apel čula je naša neretvanka i predsjednica Udruge Lancarice, Danijela Juran Brajković koja je jedan dio proslijedila za Metković. Ova odjeća je pregledana i sve je u jako dobrom stanju“, kazala je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Metković, Nela Orlović.

Trenutačne potrebe zadovoljene 

Niske temperature koje su u siječnju pogodile i Metković,  ponajviše su ugrozile ranjive skupine, poput bolesnih, starih, nemoćnih, siromašnih te onih koji žive sami na ruralnim područjima. Iako je val najveće hladnoće prošao, dio ove donacije, naglašava Orlović, moć će se iskoristit i sljedeće godine.

„Građani Metkovića već od prvog apela donose odjeću u naše prostorije i možemo reći da su trenutačne potrebe zadovoljene. Mi nastavljamo svakodnevno prikupljati, tijekom cijele godine te ovim putem još jednom apeliram na sve kojima odjeće nedostaje i kojima je potrebna da nam se jave“, kazala je Orlović.

Humanitarna udruga Lancarice osnovana je 1991. godine  u Metkoviću s ciljem prikupljanja humanitarne pomoći za područje cijele Hrvatske, a trenutno je najaktivnija upravo pulska podružnica. Gđa Danijela Juran Brajković je za nastojanja i dostignuća na području humanitarnog djelovanja odlikovana priznanjem Dubrovačko-neretvanske županije.

gradsko društvo crvenog križa metković


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik