Međunarodni dan osoba s invaliditetom u Udruzi „Prijatelj“

Autor: na 3. prosinca 2019.

Kreativnim radionicama za svoje članove i sve zainteresirane građane, Udruga osoba s invaliditetom „Prijatelj“ danas obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

Cilj obilježavanja ovoga dana je postizanje boljeg razumijevanja problema s kojim se osobe s invaliditetom susreću u široj društvenoj zajednici te isticanje važnosti njihove potpune uključenosti u društvo u kojem žive, a taj cilj dijeli i Udruga Prijatelj.

„Udruga inače provodi projekte kojima je cilj poboljšanje života osoba s invaliditetom koje financiraju ministarstva i Europski socijalni fond. U Udruzi je trenutno 225 članova, te ima 72 zaposlene osobe, od kojih njih 34 skrbi o osoba s invaliditetom, a imamo i 10 pomoćnika u nastavi. Također, u Udruzi je trenutno zaposleno osam osoba s invaliditetom. Udruga će i dalje nastojati poboljšanje života s invaliditetom, a ovom prilikom svim osobama s invaliditetom čestitam njihov dan“, rekao je Nikola Popovac, izvršni direktor Udruge „Prijatelj“.

U sklopu obilježavanja ovoga dana, u Udruzi „Prijatelj“ održat će se i prigodan domjenak na kojem će članove zabavljati i Branko Medak.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik