Deset godina Udruge „Leptirići“

Autor: na 3. prosinca 2019.

Skupštinom za redovne članove i prigodnim domjenkom na Međunarodni dan osoba s invaliditetom, Udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve „Leptirići“ obilježila je desetu obljetnicu osnutka.

U trenutku kada je osnovana 2009., Udruga je brinula za oko petnaestero djece s cerebralnom paralizom čiji roditelji nisu imali status njegovatelja, a na terapije su putovali u veće gradove.

Udruga danas brine za 64 djece s teškoćama u razvoju te o 33 osobe s invaliditetom, kojima pruža različite terapije i programe podrške.

„Udruga Leptirići zapošljava senzornog terapeuta, radnog terapeuta, fizioterapeuta, neurofeedback terapeuta i logopeda. Mogu reći da Udruga provodi projekte koji pružaju sve ono što je, prvenstveno, potrebno djeci, prema kojoj smo uvijek bili orijentirani. Tu su i projekti podrške roditeljima, pomoć djeci u učenju, učenje stranih jezika, specijalizirani prijevoz… Također, uz sve spomenute terapije, za 11 osoba s najtežim oblikom invaliditeta pružamo uslugu osobne asistencije, a za sedam učenika sa poteškoćama u razvoju pružamo asistenciju u nastavi“, rekla je Ivana Nikolac, predsjednica Udruge.

Domjenku su, uz članove Udruge „Leptirići“, prisustvovali i drugi gosti koji podupiru Udrugu, uključujući i zamjenicu župana Žaklinu Marević i načelnicu općine Zažablje Maju Vrnogu.  U glazbenom dijelu programa nastupala je Selma Oršulić.

Također, bili su izloženi i primjerci božićnih ukrasa i čestitki koje su izradili članovi i volonteri Udruge i koji se mogu kupiti za predstojeće blagdane.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik