• Nekategorizirano

Završen ljetni projekt hitne helikopterske medicinske službe

Autor: na 3. studenoga 2016.

Završen je projekt hitne helikopterske medicinske službe na dubrovačkom području koji je uspostavljen 10. srpnja u suradnji Ministarstva zdravlja, Ministarstva unutarnjih poslova i Dubrovačko-neretvanske županije.

Tim hitne helikopterske medicinske službe koji je bio stacioniran u Zračnoj luci Dubrovnik, te je u gotovo četiri mjeseca, prema podacima Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, na području naše županije obavio ukupno 95 hitnih medicinskih intervencija, od kojih je 17 bilo u Metkoviću i 5 u Pločama.

Tehničke karakteristike MUP-ovog helikoptera korištenog u ovom projektu, a koji je opremljen poput vozila za hitne medicinske intervencije, olakšale su pristup pacijentu, budući da se njime moglo slijetati na različite površine. Time se izravno utjecalo na brzinu zbrinjavanja hitnih pacijenta i uvelike skraćivalo njihov prijevoz do odgovarajuće bolnice, što je iznimno važno u zbrinjavanju pacijenata s ozljedom glave te srčanim i moždanim udarom. Helikopterska hitna medicinska služba kao nadopuna zemaljskom HMS-u podigla je kvalitetu zdravstvene zaštite na području Dubrovačko-neretvanske županije sukladno standardima Europske unije, a velik broj akcija zbrinjavanja hitnih pacijenata ovim helikopterom, kao i njihova djelotvornost, ukazuju na snažnu potrebu uspostavljanja ove službe u Dubrovniku tijekom cijele godine.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik