„Leptirići“ i „Prijatelji“ obilježili Svjetski dan cerebralne paralize

Autor: na 5. listopada 2016.

Udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve „Leptirići“ već petu godinu za redom 5. listopada obilježava Svjetski dan cerebralne paralize.

Svjetski dan cerebralne paralize je pokret osoba sa cerebralnom paralizom, njihove obitelji i organizacija koje imaju viziju osigurati djeci i odraslima sa ovom bolesti ista prava, pristup i mogućnosti u društvu.

U suradnji s posebnim odjelom Osnovne škole Stjepana Radića, u kabinetu za terapije Udruge Leptirići, terapeuti za djecu su organizirali kreativnu radionicu za finu motoriku.

Terapeutkinja Irena Obradović:

„Naša Udruga Leptirići se ove godine uključila u projekt sa kreativnom radionicom fine motorike, budući da je kod sve djece sa cerebralnom paralizom oštećena fina motorika koja je niz koordiniranih pokreta kostiju, zglobova i mišića šake, posebno prstiju, te koja nam koristi za izvođenje malih i preciznih pokreta. Usko je povezana s koordinacijom oko ruku te nam je nužna za izvođenje mnogo svakodnevnih zadataka koje mi odrasli izvodimo s lakoćom, a koje djeca od rođenja do predškolske dobi moraju uvježbavati kroz zabavne aktivnosti i koje će prihvatiti kroz igru.“

Svjetski dan cerebralne paralize u Udruzi „Prijatelj“ obilježio se prigodnim druženjem.

Svjetski dan cerebralne paralize

Udruga “Prijatelj”

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik