Kroz projekt udruge Dobra zaposleno 15 žena s ovoga područja

Autor: na 29. ožujka 2018.

 

Kroz projekt „Ja iz ove zemlje ne idem“ kojeg provodi Udruga Dobra danas je 15 žena s ovoga područja potpisalo dvogodišnje ugovore za rad na poslovima pomoći u kući starijim osobama.

Projekt je nastavak programa za zapošljavanje žena „Zaželi“, a njime je obuhvaćeno 75 starijih i nemoćnih osoba na području grada Metkovića i općina Slivno, Zažablje i Pojezerje.

Svaka od žena, koje s radom počinju 1. travnja imat će po pet korisnika o kojima će se brinuti.

„Opći cilj projekta je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama s nižom razinom obrazovanja i pripadnicama ranjivih skupina. Time ćemo ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti te ujedno poboljšati kvalitetu života za 75 korisnika, starijih i nemoćnih osoba, koje nisu uključene u program „Pomoć u kući“, kazala je koordinatorica projekta, Simona Pavlović.

Tijekom trajanja projektnih aktivnosti zaposlene žene će imati i dodatnu edukaciju „Poslovanje u malom poduzetništvu“ u području gerontologije. Time će dobiti i nova znanja i vještine vezane za pokretanje vlastitog obrta.

Projekt  „Ja iz ove zemlje ne idem“ financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 2 milijuna i 700 tisuća kuna.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik