Program 33. Smotre folklora „Na Neretvu misečina pala“

Autor: na 9. svibnja 2017.

 

Povodom održavanja 33. Smotre folklora „Na Neretvu misečina pala“ danas je u Gradskom kulturnom središtu održana konferencija za medije, na kojoj je predstavljen program ovogodišnje Smotre.

Program su predstavili umjetnički voditelj Smotre, Vidoslav Bagur, organizacijski tajnik Smotre Zdravko Obradović, predsjednica Udruge Dobra, Matija Vukša te ravnatelj Gradskog kulturnog središta Milan Kapović.

U programu ovogodišnje folklorne manifestacije, koji započinje u četvrtak, otvorenjem izložbe slika Božidara Škofača, „Letovanić, selo pokraj Kupe“  sudjelovat će 46 različitih društva iz 14 hrvatskih županija.  Svečano otvorenje Smotre održat će se u petak, na Trgu kralja Tomislava s početkom u 18: 30 h, nakon čega će u Gradskom kulturnom središtu bit održan  koncert folklornih skupina Dalmacije i gostiju.

Osim nastupa folklornih skupina koje se nastavljaju i u subotu u 18: 30 h, u okviru ovogodišnje Smotre održat  će se i 5. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda Eko rural, na kojem će se predstaviti 40- ak izlagača koji se bave proizvodnjom hrane i pića, izradom rukotvorina  te ostalih autohtonih proizvoda.

Sajam Eko Rural održava se u organizaciji udruge Dobra, a započinje u subotu u Gradskom parku, s početkom u 10: 00 h. 33. Smotra folklora „Na Neretvu misečina pala“ završava u nedjelju u crkvi sv. Ilije, gdje će se održati Koncert Marijanskih pučkih napjeva, koji započinje u 20: 00 h.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik