Koja su prava starijih osoba u sustavu socijalne skrbi?

Autor: na 27. rujna 2018.

 

U prostorijama Udruge Otac Ante Gabrić jutros je održano predavanje „Prava u sustavu socijalne skrbi“ o kojima je korisnicima govorila socijalna radnica iz Centra za socijalnu skrb Split, Marina Elez Urlić.

Cilj njezina predavanja bio je upoznati korisnike udruge o pravima koje mogu ostvariti osobe starije životne dobi i uvjetima ostvarivanja tih prava koja pridonose poboljšaju kvalitete njihova života.

„Govorila sam im o nekim pravima o kojima oni najčešće nisu dobro informirani. To su doplatak za pomoć i njegu, osobna invalidnina, smještaj u dom, pomoć u kući, udomiteljstvo za starije osobe te postupci skrbništva starijih osoba“, kazala je  Elez Urlić.

Zaštita prava starijih osoba

Predavanje je održano u sklopu projekta „Zaštita prava starijih osoba – promocija, informacija, edukacija“ kojeg od prošle godine provodi Udruga „MI“ iz Splita.

Projekt se provodi na području Splitsko-dalmatinske, Zadarske, Dubrovačko-neretvanske, Šibensko-kninske i Ličko-senjske županije.

„Temeljni cilj ovoga projekta je jačati informiranje starijih osoba o njihovim pravima i načinima zaštite tih prava te ih što jače integrirati u lokalnu zajednicu. Upravo zbog toga, predavanja održavamo u manjim mjestima. Također, u sklopu provedbe održat ćemo i radne sastanke u županijskim središtima kako bi pronašli načine za što bolju informiranost starijih korisnika kada su u pitanju ugovori o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju. Svim starijim osobama dostupni smo i telefonski te putem e- mail adrese te nas mogu kontaktirati kada god žele“, kazala je voditeljica projekta Tijana Tešija

U sklopu projekta bit će izrađena i objavljena online brošura o zaštiti prava starijih osoba, čiji će sadržaj biti temeljen na suradnji sa stručnjacima u skrbi za starije osobe, a sadržavati će također i kontakte relevantnih dionika na području provedbe projekta.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik