Kanaderi pomažu u gašenju požara iznad Momića

Autor: na 27. rujna 2018.

 

Požar iznad Momića, koji je jutros došao na 250 metara od kuća još nije ugašen. Uz vatrogasce, u gašenju pomaže 50- ak pripadnika Hrvatske vojske, 2 kanadera i 2 air tractora.

Nakon što je jučer ugašen, požar se ponovno aktivirao sinoć, a vatrogasci su tijekom noći uspjeli spriječiti da ugrozi kuće. Vatra se do jutros proširila duž istočne strane padine brda Bobaj, iznad Matijevića i Momića.

Podsjetimo, požar je nastao u utorak na predjelu između Desana i Bagalovića, nakon čega se proširio na vrh Male Rujnice, te prema naseljima Krvavac, Kula Norinska, Matijevići i Momići.

Područje oko Desana, koje je jučer bilo najkritičnije, tijekom cijelog su dana gasila 3 kanadera te se na terenu trenutno nalaze zemaljske snage koje kontroliraju požarište.

Zbog ozbiljnosti situacije, požarište je jučer obišao i ministar obrane, Damir Krstičević koji se nakon operativnog sastanka sa zapovjednicima vatrogasnih postrojbi susreo i s vatrogascima ozlijeđenima u prometnoj nesreći tijekom intervencije u Krvavcu.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik