Ivo Matičević stigao u Zagreb

Autor: na 29. siječnja 2020.

Nakon 14 dana puta, predstavnik Građanske inicijative „Sinovi i kćeri Neretve“ Ivo Matičević stigao je u Zagreb.

Propješačio je gotovo 500 km, kako bi pozvao nadležne institucije da doprinesu poboljšanju kvalitete zdravstvene zaštite  u dolini Neretve te ostatku Hrvatske.

Matičević je na put krenuo godinu dana nakon prvog prosvjeda građanske inicijative, na kojem su predstavljeni i zahtjevi inicijative, među kojima su uspostavljanje stalne hitne helikopterske službe, svakodnevni 24-satni rad zdravstvenih ustanova te izgradnja Dnevne bolnice Metković.

Nakon njega, inicijativa je organizirala još nekoliko prosvjeda, a održan je i sastanak s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem, predstavnicima županije, jedinica lokalne samouprave doline Neretve te ravnateljima zdravstvenih ustanova.

Kako nam je istaknuo u razgovoru, po dolasku u Zagreb, neće pregovarati ni s kim.

„Pregovarat neću ni s kim jer se naši zahtjevi znaju već godinu dana. Uz sastanke,  poslani su brojni mailovi na adrese premijera, ministra, predsjednice itd.“, kazao je Matičević.

Umjesto pregovora, danas će održati konferenciju za medije, u 11:55 ispred Ministarstva zdravstva, a pozvao je i sve građane da mu se nakon toga pridruže u šetnji do Markova trga.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik