Luka Oršulić: „Vratimo interes javnosti za Maraton lađa”

Autor: na 29. siječnja 2020.

U Gradskoj vijećnici sinoć je, 28. siječnja, održana izborna skupština Udruge lađara Neretve na kojoj je za novog predsjednika odabran Luka Oršulić.

U svoj tim odabrao je tajnika Hrvoja Lazarevića, te dva člana Upravnog odbora, Milojka Glasovića i Renata Drljepana.

Za potpredsjednika, izabran je dosadašnji predsjednik Dalibor Obradović, a dva preostala člana Upravnog odbora bit će Ante Ćelić i Neno Kovačević.

Član nadzorno-stegovnog odbora bit će Božo Zadro, s tim da će se trebati raspisati izbori za još dva člana ovog odbora.

Nova uprava Udruge lađara Neretve izabrana je na mandat od 3 godine.

Novi predsjednik Oršulić istaknuo je da je jedan od ciljeva njegovog predsjedništva udrugom i vraćanje interesa javnosti za Maraton lađa.

„U zadnja dva-tri Maratona lađa, pao je interes javnosti i trebamo dosta raditi na tome da se taj interes podigne, kao i da se Maraton lađa vrati lađarima, kao što je prije bio slučaj. Mnogo toga još treba napraviti, ali za početak ćemo se fokusirati na ova dva probema. Uglavnom, trudit ćemo se i dati ćemo sve od sebe jer sve mora biti puno bolje nego što je do sad bilo. Tu ima mnogo ideja, kao što je Maraton lađa uključiti u proračun Republike Hrvatske. Kad to učinimo, imat ćemo sigurnost s kojom sve naše ideje možemo realizirati. Druga ideja je napraviti prostorije lađara u Metkoviću, gdje bi se, također, otvorio muzej lađe i trupice“, rekao je Oršulić.

Oršulić je istaknuo da će se raditi i na ispravljanju nepravilnosti u samom natjecanju, što se najviše odnosi na ulazak u cilj, a među budućim projektima Udruge lađara je i već odobreni put u Prag od 13. do 16. svibnja, gdje će se lađari s pet lađa predstaviti na rijeci Vltavi.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Pročitajte više

Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik