Građanskom inicijativom do poboljšanja kvalitete života

Autor: na 20. listopada 2017.

 

U sklopu projekta „Za odgovorno i transparentno  upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima“, u prostorijama Udruge Dobra održana je radionica pod nazivom „Europska iskustva u upravljanju javnim dobrima: Napulj.

Nakon što su građane prije mjesec dana upoznali sa berlinskim iskustvima, predstavnici udruge Dobra su na ovoj radionici prezentirali napuljska iskustva u upravljanju vodnim resursima.

Koordinatorica projekta u Udruzi Dobra, Simona Pavlović je istaknula kako je cilj i ove radionice  potaknuti  građane na osnivanje građanske inicijative koja bi unaprijedila i poboljšala kvalitetu života u Metkoviću.

„Nakon kampanje, 1,4 milijuna stanovnika Napulja je glasalo za referendum s time da je njih 97 % prilikom izlaska na referendum, koji je održan u lipnju 2011. glasovalo protiv privatizacije  i protiv zarade privatnog sektora prilikom pružanja usluga vodnog sustava. To je ujedno i različit primjer u odnosu na Berlin, gdje se dogodila privatizacija, ali su je nezadovoljni građani, putem referenduma uspjeli poništiti“, kazala je Pavlović.

Projekt „Za odgovorno i transparentno  upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima“  financiran je EU sredstvima, a provodi se u partnerstvu Udruge za demokratsko društvo, Udruge DOBRA i Centra za održivi razvoj.

Cilj mu je jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva, u svrhu povećanja odgovornosti i transparentnosti u upravljanju javnim dobrima i prirodnim resursima, jačanje kapaciteta novinara na istom području, te podizanje svijesti javne uprave i javnosti o dobrobitima transparentnosti.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik