Gimnazija Metković domaćin Erasmus projekta „Tragovima rimskih careva“

Autor: na 2. ožujka 2018.

U sklopu svojih međunarodnih projekata, Gimnazija Metković idući će tjedan biti domaćin učenicima i profesorima iz osam zemalja. Riječ je o 28 učenika i 22 nastavnika osnovnih i srednjih škola iz Njemačke, Bugarske, Rumunjske, Makedonije, Turske, Italije, Španjolske i Portugala koji dolaze u sklopu Erasmus plus KA2 projekta pod nazivom „Tragovima rimskih careva“.

Tema projekta je proučavanje zajedničke rimske povijesti i ostavštine u svih devet partnerskih zemalja, s ciljem upoznavanja drugih kultura i vlastite povijesti, zaštite kulturne baštine te unaprjeđivanja nastave stranih jezika i povijesti.

Gimnazija Metković posljednji je domaćin u partnerstvu devet zemalja te je u tu svrhu pripremljen tjedni program u kojemu će gosti obići antičku Naronu, Arheološki muzej u Vidu, užu gradsku jezgru Metkovića i Prirodoslovni muzej te će posjetiti antičku Salonu u Splitu i grad Dubrovnik. Sudionike projekta u petak će primiti i gradonačelnik Dalibor Milan.

Erasmus plus KA2 projekt traje tri godine, a financiran je od strane Europske Unije preko hrvatske Agencije za mobilnost i programe EU u iznosu od 36,000 eura. Zemlja koordinator projekta je Turska.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik