Europski dan žrtava kaznenih djela

Autor: na 22. veljače 2018.

Diljem Europe danas se obilježava Dan žrtava kaznenih djela s ciljem podizanja svijesti javnosti o pravima žrtava kaznenih djela.

Ministarstvo pravosuđa u Hrvatskoj kontinuirano radi na promoviranju prava i informiranju žrtava kaznenih djela, a svi uključeni dionici nastoje pomoći žrtvama da lakše prođu kroz traumatična iskustva te se nastoji spriječiti i njihova daljnja viktimizacija.

U Hrvatskoj je sustav podrške žrtvama i svjedocima uspostavljen na dvije razine – na razini Ministarstva pravosuđa kroz Samostalnu službu za podršku žrtvama i svjedocima te na razini županijskih sudova na kojima su osnovani odjeli za podršku žrtvama i svjedocima.

Taj odjel nije osnovan u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, no usluge podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela te prekršaja iz područja obiteljskog nasilja na razini Županije pruža nevladina organizacija DEŠA iz Dubrovnika koja je partner u provedbi trogodišnjeg projekta “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela”.

Žrtve i svjedoci kojima je potrebna pomoć i podrška mogu se javiti putem telefona 020 311 625, e-mail adrese zip@desa-dubrovnik.hr ili osobnim dolaskom u vremenu od ponedjeljak do petka od 08:00 do 16:00 h u prostorije DEŠE-Dubrovnik, Frana Supila 8.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Pročitajte više

Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik