Edukativno druženje povodom Dana narcisa u Udruzi „Otac Ante Gabrić“

Autor: na 22. ožujka 2019.

U prostorijama Udruge „Otac Ante Gabrić“ i povodom Dana narcisa, cvijeta koji simbolizira borbu protiv raka dojke, doktorica Darka Volarević je održala predavanje na temu „Karcinom dojke u starijoj dobi“.

Doktorica je istaknula važnost samopregleda dojki i redovnih liječničkih pregleda budući da se ranim otkrivanjem raka povećava  i mogućnost uspješnog liječenja. Također, Izbjegavanjem loših životnih navika, kao što su pijenje alkohola, pušenje, nezdrava prehrana i neaktivnost koji dovode do prekomjerne težine, moguće je prevenirati čak 40% zloćudnih tumora dojke.

Korisnice Udruge „Otac Ante Gabrić“ ukazale su na problem mamografskog pregleda kod žena starijih od 69 godina budući da više nisu obuhvaćene Nacionalnim programom ranog otkrivanja raka dojke, nakon čega je istaknuta mogućnost organiziranja pregleda za starije žene.

U sklopu predavanja je predsjednica Udruge oboljelih od malignih bolesti „Život“ Miljenka Manenica pozvala na podršku udruzi koja pruža potporu oboljelima i njihovim obiteljima, te provodi program edukacije i prevencije raka.

Predavanje je održano u sklopu organiziranih dnevnih aktivnosti za starije osobe i projekta „Briga o zdravlju u trećoj životnoj dobi“ koje sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik