Drugi godišnji sastanak GECO2 održan online

Autor: na 26. lipnja 2020.

Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalne agencije DUNEA sudjelovali su 24. i 25. lipnja na Drugom godišnjem sastanku projekta GECO2. S obzirom na pandemiju koronavirusa sastanak je održan online.

Projektom GECO2 se nastoji uspostaviti dobrovoljno, eksperimenralno tržište ugljika, koje bi na jednom mjestu okupljalo poljoprivrednike, tvrtke, lokalnu i regionalnu upravu te druge dionike.

Tijekom sastanka predstavljeni su članovi Znanstvenog odbora projekta. Znanstveni odbor ispred svakog projektnog partnera okuplja eminentne stručnjake iz područja poljoprivrede, ekologije i drugih srodnih djelatnosti koji prate provedbu projekta na stručnoj razini. Analiziraju i potvrđuju smjernice za definiranje protokola obrade tla, definiranja kriterija evaluacije i izračuna uskladištenog CO2 u tlu kako bi se putem komercijalizacije karbon kredita uspostavilo dobrovoljno tržište ugljika.

Sukladno dogovoru projektnih partnera i dinamici projekta eksperimentalna faza bi s provedbom počela u listopadu.

Projekt GECO2 se realizira u sklopu Programa prekogranične suradnje Interreg Italija-Hrvatska 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 18.420.353,00 kuna, dok je proračun Dubrovačko-neretvanske županije 2.063.382,00 kuna


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik