Dom zdravlja Metković uspostavlja palijativnu skrb

Autor: na 2. lipnja 2017.

 

U sklopu programa Interreg IPA  Prekogranične suradnje Hrvatska- Bosna i Hercegovina- Crna Gora, jučer je u Dubrovniku potpisan ugovor između lider partnera, Doma zdravlja Ljubuški i pratećeg partnera Doma zdravlja Metković.

Cilj ovoga programa  je poboljšati kvalitetu i pristup zdravstvenoj zaštiti u prekograničnom području jadranskog zaleđa, povećanjem upravljačkih kapaciteta zdravstvenih centara u Metkoviću i Ljubuškom, te rekonstrukcijom uređaja i interijera.

U sklopu programa Dom zdravlja Metković dobit će novi RTG uređaj, ultrazvučni aparat za potrebe radiologije i  abdominalnih pregleda, laser za fizikalnu terapiju, te novu stomatološku stolicu.

Ravnatelj Doma Zdravlja Metković, Mihovil Štimac kazao je kako je najvažnija sastavnica ugovora osnivanje i osposobljavanje mobilnih palijativnih timova.

„Dom zdravlja Ljubuški ima stacionar, a mi ćemo kroz osnivanje mobilnog palijativnog tima, gdje će se nabaviti i vozilo za mobilni tim, nastojati podići razinu kvalitete zdravstvene skrbi za naše stanovnike treće životne dobi. Jedan dio sredstava uložit će se i u edukaciju djelatnika koji će raditi u toj budućoj djelatnosti“, kazao je Štimac.

Projekt je s 2 milijuna kuna sufinanciran iz fondova Europske unije, dok će 300 tisuća kuna sufinancirati Dubrovačko- neretvanska županija.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik