Metković postao dio Sustava javnih bicikala

Autor: na 2. lipnja 2017.

 

Kroz projekt „Biciklom do Narone“ danas je u Gradskom parku službeno otvoren  Sustav javnih bicikala u gradu Metkoviću kojeg su predstavili zamjenica gradonačelnika Katarina Ujdur i direktor Sustava javnih bicikala, Ante Gustin.

Cilj ovoga projekta je povezati centar grada sa prigradskim naseljem Vid, što će u nedostatku javnog prijevoza, omogućiti građanima i turistima lakše kretanje prema Vidu i Arheološkom muzeju Narona.

S 10 postavljenih bicikala u Gradskom parku i 4 pokraj Arheološkog muzeja u Vidu, Metković je postao 13. grad  Hrvatskoj u kojem funkcionira sustav javnih bicikala. Direktor Sustava, Ante Gustin kazao je kako se svi korisnici bicikala mogu registrirati putem web stranice i mobilne aplikacije pri čemu registracija vrijedi u cijeloj mreži.

„Prilikom registracije, godišnja članarina je 79 kuna. Vožnje su svaki dan besplatne u vremenu do pola sata, a nakon toga je sljedeći sat 8 kuna. Kroz prvih 15 dana svi zainteresirani će se moći besplatno učlaniti u sustav i testirati ga“, kazao je Gustin.

Projekt  vrijedan 235 tisuća kuna  financiran je sredstvima Ministarstva turizma u iznosu od 135 tisuća kuna, a ostatak su sredstva Grada Metkovića.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik