Dan otvorenih vrata metkovskih udruga

Autor: na 16. svibnja 2019.

 

S ciljem upoznavanja javnosti s radom i aktivnostima udruga u lokalnoj i široj zajednici, od danas se održava manifestacija Dani otvorenih vrata udruga u čijem programu sudjeluju i udruge koje djeluju na području Grada Metkovića.

Ovom manifestacijom, svim zainteresiranim građanima pruža se prilika da sudjeluju u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, i akcijama te da se upoznaju s različitim društveno korisnim projektima i programima.

U prostorijama Udruge „Otac Ante Gabrić“ tako se do 17 sati održavaju predavanja, radionice i izložba rukotvorina, što je ujedno i prezentacija aktivnosti koje udruga provodi kroz godinu, vezane uz međugeneracijska druženja, volontiranje te zdravlje u trećoj životnoj dobi.

„Udruga pruža usluge Pomoći u kući starijim osobama te provodi organizirane dnevne aktivnosti za starije osobe. U sklopu njih održavamo različite kreativne radionice, predavanja, mjerenje krvnog tlaka i šećera, tjelovježbe, tombole. Sve to radimo u cilju poticanja aktivnog starenja te sprječavanja socijalne isključenosti starijih osoba“, kazala je voditeljica Udruge, Anđelina Jerković

Zainteresirani danas mogu posjetiti i Udrugu cerebralne i dječje paralize doline Neretve „Leptirići“ u čijim će prostorijama članovi, terapeuti i volonteri kroz neformalan razgovor predstaviti usluge koje udruga pruža u zajednici.

„Udruga provodi različite aktivnosti i projekte kojima se promiče položaj osoba s invaliditetom i osoba s cerebralnom paralizom u dolini Neretve. Tako pružamo govornu terapiju, radnu terapiju, neurofeedback terapiju, terapiju senzorne integracije te usluge fizioterapeuta“, ističe logoped u udruzi, Tonka Raguž.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik