Brza poslastica: pohane banane
Autor: Radio Delta na 17. kolovoza 2016.
Ako ste željni neke neuobičajene poslastice, ali ne želite previše eksperimentirati sa sastojcima za koji prvi put čujete, imamo savršen recept za vas – pohane banane.
(Istini za volju, za ovaj recept ste se mogli odlučiti i ako ste svojima doma kupili puno banana i nitko ih ne jede pa, znate kako se kaže, da ne propadnu… 😉 )
Što vam treba:
- 4-5 banana – zelene, zrele, nema veze… ali zrele će biti sočnije
- 2 jaja
- 1 žlica šećera
- Sol
- 10 dkg brašna
- 3,5 dl bijelog vina
Kako ih pripremiti:
Jaja pjenasto umutite sa šećerom, malo soli i s brašnom, a zatim dodajte vino i miješajte dok ne dobijete gusto tijesto. (ako nemate pri ruci bijelo vino, voda i malo ruma dat će jednako slasno tijesto 🙂 ).
Banane prerežite napola, a zatim na ploške, umočite ih u tijesto i pržite u ulju dok ne porumene. Iz tave ih stavite na papir kako bi se višak masnoće upio, a zatim ih, još uvijek tople, poslužite same, posute šećerom u prahu, sa sladoledom, javorovim sirupom ili čokoladnim preljevom. U slast!