Ante Toni Janković slavi ljubav novim singlom i spotom “Te nemirne usne”

Autor: na 19. veljače 2018.

Prvi pjevač Divljih jagoda i vječni romantik Ante Toni Janković slavi ljubav novim singlom i spotom “Te nemirne usne” te najavljuje novo poglavlje u svom životu i karijeri.

Singl “Te nemirne usne” je ljubavna pjesma i logični nastavak diskografije pjevača čije su ljubavne balade poznate diljem regije. Novi singl nastao je spontano, a Toni na njega gleda kao na svojevsni eksperiment jer, kako i sam kaže, “s glazbom ne kalkulira nego radi iz srca” tako da nema razrađeni plan, ali zna sa sigurnošću da se i dalje želi baviti glazbom koja je sastavni dio njegova života od mladosti i Divljih jagoda s kojima je i započeo uspješnu karijeru.

U Divljim jagodama je bio od početka, davne 1977. godine, a osim vokalnih izvedbi na prva dva albuma “Divlje jagode” i “Stakleni hotel”, svojim tekstovima je obilježio jednu eru i budućim naraštajima ostavio klasike “Krivo je more” i “Jedina moja”. Nakon Divljih jagoda zapošljava se u Sarajevskoj operi i paralelno radi na svojoj samostalnoj karijeri u kojoj je objavio 3 solo albuma. U tom periodu radi sa sarajevskim skladateljem Farukom Hasanbegovićem te s njegovim pjesmama predstavlja TV Sarajevo na natjecanju za pjesmu za Euroviziju. Nastupao je na mnogobrojnim festivalima poput Knin Festa gdje osvaja drugu nagradu sa pjesmom Tonija Eterovića, ali i drugima poput Chansonfesta, Zagrebačkog, Krapinskog i Podravina festivala.

Danas živi i radi u Zagrebu gdje je član stalne postave kazališta Komedije te se aktivno bavi glazbom što potvrđuje i singl “Te nemirne usne” na kojem je okupio ekipu samih profesionalaca. Vedad Hadžiavdić (gitarist Teške industrije) je autor glazbe, Krunoslav Krapec teksta, a Marijan Gudelj (klavijaturist grupe JINX) je producent dok je Zlatan Ćehić Ćeha (bivši basist Divljih jagoda i član benda Vulkan) surađivao na aranžmanu sa ostatkom ekipe. Pjesma je snimljena u zagrebačkom studiju Soundcage. Spot autora Damira Matoza, koji prati radnju pjesme te prikazuje proces snimanja pjesme.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik