• Nekategorizirano

U Metkoviću uhićeno 13 ilegalnih migranata

Autor: na 7. rujna 2016.

 

U Metkoviću je u utorak navečer uhićeno 13 ilegalnih migranata, koji su izvan službenih graničnih prijelaza ušli u Hrvatsku iz susjedne BiH. Tako su se glasine da je u Metković stigao veći broj izbjeglica, a koje su se u utorak navečer pronijele po dolini Neretve, na svu sreću pokazale netočnim.

Prema informacijama PU dubrovačko-neretvanske, riječ je o državljanima Turske od kojih je njih devet maloljetno, a otkriveni su na redovnoj autobusnoj liniji za Split u Ulici Zrinskih i Frankopana.

Intervenirala je skupina policijskih službenika za zaštitu državne granice nakon čega su utvrdili da turski državljani posjeduju putne isprave, ali da su u nezakonitom boravku s obzirom na to da nemaju vize.

Policija istražuje način njihova prelaska granice, odnosno jesu li prešli u Hrvatsku samoinicijativno ili je netko organizirao njihovo prebacivanje.

Ilegalni migranti su smješteni u policijskoj postaji u Metkoviću gdje je u sklopu rekonstrukcije zgrade uređena soba za prihvat migranata te će u srijedu biti vraćeni u Bosnu i Hercegovinu.

Izvor: slobodnadalmacija.hr

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik