Županija dodijelila stipendije za 47 učenika i studenata

Autor: na 20. prosinca 2019.

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je u petak u Dubrovniku ugovore za dodjelu stipendija darovitim učenicima i studentima te učenicima i studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.

Potpisivanju su nazočili i zamjenica Žaklina Marević te pročelnica UO za društvene djelatnosti Jelena Dadić.

„Moramo imati pametne i obrazovane ljude kako bi se natjecali na ovom svjetskom tržištu. Vjerujem da ćete nastaviti dalje kao što ste radili u ovim kvalifikacijama za stipendije. Čestitam vam, radite pravu stvar, na pravom ste putu i trebate tako i ubuduće”, rekao je župan Dobroslavić.

Ove školske godine potpisani su ugovori s 47 učenika, odnosno, studenata, a nastavlja se stipendiranje iz prethodnih godina za njih još 56, odnosno ukupno 103 stipendije što je 12 više nego lani. Županija je ove godine za tu svrhu izdvojila 860 tisuća kuna.

Potpisane su tri stipendije za učenike koji se obrazuju za zvanje agroturistički tehničar, 12 stipendija za učenike koji se obrazuju za zvanje medicinska sestra, odnosno medicinski tehničar, pet stipendija za studente koji se obrazuju za zvanje doktor medicine, jedna stipendija za studenta koji se obrazuje za zvanje magistar medicinske biokemije, dvije stipendije za studentice koje se obrazuju za zvanje magistra edukacije rehabilitacije, dvije stipendije za studente koji se obrazuju za zvanje magistar edukacije matematike, šest stipendija za darovite učenike te 16 stipendija za darovite studente.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik