Znanjem do zdravijeg načina prehrane

Autor: na 18. listopada 2019.

Povodom Mjeseca Hrvatske knjige, sinoć je u Gradskoj knjižnici Metković predavanje na temu „Znanjem do zdravlja“  održala nutricionistica Anita Šupe.

Šupe je govorila o, prema njenim istraživanjima, netočnim stavovima o hrani te je tako istaknula da je obrazovanje o hrani važan dio zdravijeg načina prehrane. Također je savjetovala da se iz prehrane izbace tri namirnice koje se svakodnevno konzumiraju.

„Izbacite šečer, pšenično brašno i margarin. To su tri najgore stvari koje se konzumiraju. Kad bismo samo to izbacili, već biste osjetili ogromne promjene i bilo bi manje zdravstvenih problema. Potrebno je i čitati više o prehrani, i to ne portale i anonimne članke, nego morate gledati tko je autor i da li je to netko stručan na području prehrane. Također bi se trebalo više razgovarati o hrani i prehrani“, rekla je Šupe.

Šupe je, također, govorila o dobrobitima paleo i LCHF načina prehrane, u kojima se prednost daje neprerađenoj hrani i u kojima se promiče manji unos ugljikohidrata. Na takav način vodi se zdraviji način života i lakše dolazi do željene težine.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik