Znanjem do zdravijeg načina prehrane
Autor: administrator na 18. listopada 2019.
Povodom Mjeseca Hrvatske knjige, sinoć je u Gradskoj knjižnici Metković predavanje na temu „Znanjem do zdravlja“ održala nutricionistica Anita Šupe.
Šupe je govorila o, prema njenim istraživanjima, netočnim stavovima o hrani te je tako istaknula da je obrazovanje o hrani važan dio zdravijeg načina prehrane. Također je savjetovala da se iz prehrane izbace tri namirnice koje se svakodnevno konzumiraju.
„Izbacite šečer, pšenično brašno i margarin. To su tri najgore stvari koje se konzumiraju. Kad bismo samo to izbacili, već biste osjetili ogromne promjene i bilo bi manje zdravstvenih problema. Potrebno je i čitati više o prehrani, i to ne portale i anonimne članke, nego morate gledati tko je autor i da li je to netko stručan na području prehrane. Također bi se trebalo više razgovarati o hrani i prehrani“, rekla je Šupe.
Šupe je, također, govorila o dobrobitima paleo i LCHF načina prehrane, u kojima se prednost daje neprerađenoj hrani i u kojima se promiče manji unos ugljikohidrata. Na takav način vodi se zdraviji način života i lakše dolazi do željene težine.