Završena energetska obnova Gimnazije Metković

Autor: na 11. studenoga 2019.

Župan Nikola Dobroslavić danas je sa zamjenicom župana Žaklinom Marević, suradnicima i gradonačelnikom Daliborom Milanom obišao završene radove energetske obnove na Gimnaziji Metković, vrijedne 1,9 milijuna kuna.

Riječ je o projektu nakon kojeg, kako je procijenjeno, ušteda energije u zgradi Gimnazije iznosi oko 64%. Radove je, pod nadzorom Deltagrada, izveo Jukić Dam d.o.o., a trajali su oko tri mjeseca.

Ravnatelj Gimnazije Metković Jozo Jurković rekao je da je zadovoljan završenim projektom.

„Radove smo završili u kratkom roku i to nije bilo lagano za napraviti. Gimnazija ovim projektom napravila jedan veliki iskorak. Zgrada je puno ljepša i funkcionalnija. Napravljena je kompletna ovojnica škole čime je izolirana, izmijenjena je dotrajala stolarija, uređen je zračni prostor prema krovu koji je također izoliran, stavljen je estrih te je postavljen je solarni kolektor za toplu vodu“, rekao je Jurković.

Projekti energetske obnove u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Energetska obnova Gimnazije Metković jedan je od pet projekata energetske obnove u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, među kojima su već završeni i radovi na Obrtničkoj i tehničkoj školi Dubrovnik i OŠ Gruda, a u tijeku su radovi na Domu za starije u Vela Luci te na OŠ fra Ante Gnječa u Staševici.

„Radovi na Gimnaziji Metković su uredno obavljeni, vrijednost je 1,9 milijuna kuna. Ovo je hvalevrijedan projekt za koji je županija uložila 65%, a ostatak je financiran iz Europskih fondova. Također, do sada smo realizirali projekte u vrijednosti od 13 milijuna kuna, od čega je Županija izdvojila 7 milijuna kuna, što nije mali iznos, ali nije nam žao zbog toga što se time obnavljaju objekti i štedi se energija zbog čega ti objekti posluju jeftinije nego što su do sada mogli“, rekao je župan Dobroslavić.

Župan je istaknuo da je u planu još projekata energetske obnove u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, među kojima je i projekt energetske obnove Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića u Metkoviću.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik