Započela treća faza popuštanja mjera

Autor: na 11. svibnja 2020.

 

Započela je treća faza popuštanja mjera donesenih s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa.

Od danas je tako dozvoljeno okupljanje do 40 osoba na jednom mjestu, s radom  su započeli trgovački centri, ugostiteljski objekti, nacionalni parkovi i parkovi prirode, a omogućeno je i održavanje proba umjetnika i djelatnika u kulturi.

Stavljena je izvan snage odluka o zabrani mjesta prebivališta i stalnog boravka, čime su ukinute propusnice, a omogućen je i odlazak u inozemstvo hrvatskim državljanima, dok strani državljani mogu ući u Hrvatsku kada postoje gospodarski interesi ili neodgodivi osobni razlozi.

Za sve prelaske hrvatske granice bit će potrebno pridržavanje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, no više se neće morati u samoizolaciju nakon ulaska u zemlju. Ova odluka se odnosi samo na države članice Europske unije, dok je državljanima trećih zemalja zabranjen ulazak na teritorij Unije do 15. lipnja.

Od danas su otvorene i predškolske ustanove i škole za učenike nižih razreda. S obzirom da nisu zaprimile niti jednu izjavu roditelja kojom jamče da dijete ispunjava sve potrebne uvjete, nastava za učenike metkovskih osnovnih škola će se i dalje nastaviti odvijati na daljinu, putem komunikacijskih kanala koje su uspostavile učiteljice razredne nastave.

Od srijede s radom započinju i sportski centri te teretane, a od 18. svibnja ići će se u popuštanje mjera za manifestacije na otvorenom i zatvorenom.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik