• Nekategorizirano

Za Marija Skočibušića prikupljeno gotovo 77 000 kuna

Autor: na 26. rujna 2016.

Ovog vikenda Metković je bio u znaku humanitarnih akcija za teško oboljelog Marija Skočibušića, te je za njegovo liječenje ukupno prikupljeno preko 77 000 kuna.

U subotu se za Marija Skočibušića, na inicijativu Biciklističkog kluba Metković kroz dolinu Neretve vozio „Tihi đir“ u kojem je sudjelovalo četrnaest biciklističkih klubova i udruga iz Dalmacije i Bosne i Hercegovine.

Na ruti od Metkovića, preko Opuzena, Rogotinskog mosta, Komina, Kule Norinske i natrag do Trga Kralja Tomislava u Metkoviću, bicikliste su pratili i članovi Moto kluba „Neretvanski gusari“.

U nedjelju je u organizaciji udruge Neretva run održana humanitarna akcija „Trčimo za Marija“ na kojoj je prikupljeno oko 30 tisuća kuna za Marijevo liječenje.

U akciji su sudjelovale udruge i sportski klubovi iz doline Neretve te brojni građani. U „Biciklističkom điru“ kojeg su predvodili Biciklistički klubovi Metković i Relaks sudjelovalo je preko 20 biciklista, a vozio se od Trga kralja Tomislava, kroz Kladu, preko Dubravice, na Potkraj i natrag. U utrci kroz ulice starog dijela Metkovića sudjelovalo preko 700 trkača. U muškoj konkurenciji prvi je u cilj ušao Ivan Zec, a u ženskoj konkurenciji najbrža je bila Antonija Cvitković.

Novčani prilozi za Marija prikupljali su se kotizacijama za sudjelovanje u utrci, prodajom kolača i rukotvorina, a donacije je na trgu prikupljala i Udruga oboljelih od malignih bolesti „Život“. Marijev sin Leon zahvalio se svima koji su sudjelovali u ovoj akciji, a druženje na trgu nastavilo se uz koncert neretvanskih bendova.

Ljudi dobre volje su u 20 dana akcije prikupljanja donacija za Marijevo liječenje na račun obitelji uplatili i više od 47 tisuća kuna.

Još uvijek mu se može pomoći individualnom uplatom na žiro račun: PBZ – Mario Skočibušić, IBAN: HR 4723400093206045808.

za Marija Skočibušića

za Marija Skočibušića

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik