Volonterski projekt „72 sata bez kompromisa“ od ove godine i u Metkoviću

Autor: na 19. lipnja 2018.

 

U organizaciji Franjevačke mladeži u Metkoviću će se od 18. do 21. listopada 2018. godine održati aktivnosti volonterskog maratonskog projekta „72 sata bez kompromisa“.

Ovaj međunarodni projekt održavat će se istovremeno u desetak hrvatskih gradova, a sve kako bi se promovirala solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo.

U sklopu projektnih aktivnosti predviđene su različite akcije među kojima su radionice za mlade, posjeti različitim skupinama ljudi, pomaganje starijima i nemoćnima, čišćenje i uređivanje domova, parkova te okoliša škola i vrtića te prikupljanje sredstava za siromašne.

„Frama Metković je s ponosom preuzela organizaciju ovoga događaja u našem gradu čime on za sada ulazi na listu gradova, poput Splita, Dubrovnika, Osijeka i Rijeke u kojima će se aktivnosti odvijati u isto vrijeme, kako bi se poslala što veća poruka. Projekt ima za cilj okupiti srednjoškolce, studente te mlade zaposlenike te pokazati kako se zajedničkim akcijama i snagama može preobraziti okruženje u kojem živimo. Za dobiti velike rezultate zapravo je samo potrebno izaći iz vlastite udobnosti  te dio slobodnog vremena posvetiti volontiranju. Nadamo se da će se što više mladih pridružiti našoj volonterskoj avanturi , a o načinima prijave uskoro ćemo objaviti više informacija“, kazao je predsjednik Frame Metković Luka Grgić.

U četiri godine održavanja projekta u Hrvatskoj, oko  5500 mladih je sudjelovalo u više od 750 akcija, surađujući s brojnim udrugama civilnog društva, socijalnim ustanovama te školskim institucijama.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik