Metković domaćin Europskog kajak – kanu prvenstva u maratonu (2.-8. srpnja)

Autor: na 19. lipnja 2018.

 

Povodom nadolazećeg Europskog kajak – kanu prvenstva  u maratonu  koje će se održati  u Metkoviću  od 2.do 8. srpnja  sinoć je u hotelu Narona održana konferencija za medije kojoj su, uz predstavnike Grada Metkovića nazočili predsjednik kajakaškog saveza Hrvatske Marko Čurković i tajnik Europske kajakaške asocijacije i Hrvatskog kajakaškog saveza Branko Lovrić.

Natjecanje će okupiti 600 sportaša iz 25 zemalja koji će se na rijeci  Neretvi natjecati u kružnim maratonskim utrkama podijeljenima u više kategorija.

Branko Lovrić, odgovoran za organizaciju ovog prvenstva istaknuo je pogodnost  prostora za organizaciju prvenstva.

„Prvenstvo je doista zahtjevno i ima dosta sitnica koje treba napraviti u samoj organizaciji. Međutim, imali smo dvije tehničke inspekcije iz Europske federacije pri čemu su njihovi predstavnici izrazili svoje zadovoljstvo onim što su vidjeli te velikom logističkom organiziranošću ovoga prostora. Mislim da će prvenstvo proteći u najboljem redu“, kazao je Lovrić.

Razvoj sportske destinacije

Prvenstvo počinje utrkama veterana, koje će se održavati 2. i 3. srpnja. Slijedi svečano otvorenje maratona 4. srpnja. Od  5.-8. srpnja na rasporedu su utrke juniora i seniora. Natjecanja  će se održavati  na potezu od Lučkog mosta do Veletržnice, predviđenim rasporedom u razdoblju od  8:30- 12:00 te od 17:00 -20:00 sati. Za gledatelje će biti postavljene tribine, a sva natjecanja uživo će prenositi Sportska televizija.

Čurković je istaknuo značaj maratona za razvoj ove discipline u kajak-kanu, ali i Metkovića kao sportske destinacije.

„Ja se nadam da ćemo dobrom organizacijom i prezentacijom same Neretve, infrastrukture i smještajnih kapaciteta potaknuti naše goste da se vrate te da pripreme za natjecanja obavljaju upravo ovdje. To sve će, naravno pogodovati i daljnjem razvoju turizma“, kazao je Čurković

Za vrijeme održavanja maratona provodit će se i posebna  regulacija prometa u gradu te na samom mostu.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik