Volonteri projekta „72 sata bez kompromisa“ posjetili Udrugu Leptirići

Autor: na 18. listopada 2019.

U sklopu međunarodnog volonterskog projekta „72 sata bez kompromisa“, danas su volonteri iz Franjevačke mladeži, Rukometne akademije Jerkovac i Srednje škole Metković u Udruzi cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići održali kreativnu radionicu.

Projekt „72 sata bez kompromisa“  se od 17. do 20. listopada održava u devet europskih zemalja, a cilj mu je animirati mlade i promicati solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Glavni organizator aktivnosti u Metkoviću je Franjevačka mladež.

Radionicom u Udruzi Lepririći htjela se probuditi svijest mladih Metkovaca o cerebralnoj i dječjoj paralizi te pokazati da su osobe koje imaju ovaj poremećaj puna pozitivne energije, kreativnosti i mašte.

Osim u Udruzi Leptirići, u sklopu projekta je organizirano prikupljanje priloga za Caritas u Studencu, održat će se volonterske akcije u Udruzi „Otac Ante Gabrić“ i Udruzi „Prijatelj, uredit će se lovačka kućica na Predolcu, bojat će zidovi u  kućama potrebitih obitelji, uredit će se vrt jedne potrebite osobe, u Gradskoj knjižnici Metković održat će se radionica s djecom, te će se urediti kuća oca Ante Gabrića.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik