• Nekategorizirano

Uspjeh učenika Srednje škole Metković na natjecanju „Grand Gourment“

Autor: na 9. studenoga 2016.

Učenici srednje škole Metković u Makarskoj su na međunarodnom natjecanju konobara „Grand Gourment“ u sinkroniziranom posluživanju osvojili srebrnu medalju.

Riječ je o festivalu barmena, barista i konobara na kojem su sudjelovali učenici iz Bosne i Hercegovine, Makedonije i Hrvatske. Srednju školu Metković predstavljali su Dino Markota, Roko Novaković i Kristijan Volarević uz mentorstvo nastavnika Rade Nikoletića.

Timovi su se sastojali od tri natjecatelja koji su u vremenskom roku od šest do osam minuta morali postaviti stol, poslužiti aperitiv, vodu, juhu i glavno jelo uz glazbenu podlogu koju su sami odabrali.

Mentor Rade Nikoletić izrazio je zadovoljstvo uspjehom učenika te istaknuo važnost ovakvog natjecanja.

„Ovo je izniman uspjeh za našu školu te poticaj učenicima u zanimanju konobar i kuhar da što više zavole ovu struku te usvoje znanje ugostiteljske struke neophodne za uključivanje u svijet rada, kao i za praćenje cjelokupnih zbivanja u području ugostiteljstva i turizma“, kazao je Nikoletić.

Ovogodišnji „Grand Gourment“ održan je od 03.11 do 08.11.2015. u organizaciji Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija i  suorganizaciji Grada Makarska, TZ Makarska i hotela Meteor. Osim različitih natjecanja u trodnevnom programu su održana i predavanja  te radionice.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik