Uređeni mini trg i dječje igralište u naselju Krvavac

Autor: na 2. veljače 2017.

 

Završeni su radovi na uređenju mini trga u naselju Krvavac u Općini Kula Norinska koji će biti mjesto za održavanje kulturnih manifestacija i za društvena okupljanja stanovništva. U sklopu radova proširena je i lokalna cesta te je opremljeno dječje igralište.

Projekt je ovo sufinanciran sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice za 2016. godinu.  Ukupna vrijednost cjelokupnog projekta je 450 tisuća kuna od čega Ministarstvo sufinancira 300 tisuća. Načelnik Općine Kula Norinska, Nikola Krstičević istaknuo je kako je najveće općinsko naselje Krvavac, na projekt dječjeg igrališta čekalo punih 25 godina.

„U nekim općinskim naseljima već su opremljena dječja igrališta, a naša je želja da svako naselje dobije mjesto na kojem će se okupljati mještani. Također, na istom je  natječaju općina dobila dio sredstava  i za projekt izgradnje crpne stanice za oborinsku odvodnju u naselju Krvavac. Dio razvojnog sustava je napravljen, a u skoroj budućnosti ćemo realizirati i samu crpnu stanicu te na taj način završiti cijeli projekt“, kazao je Krstičević.

Novi projekti

Novi natječaj Programa održivog razvoja lokalne zajednice za 2017. već je raspisan, a Krstičević naglašava kako će općina i ove godine prijaviti sličan projekt koji će se realizirati u naselju Kula Norinska.

„Želimo urediti prostor oko škole gdje bi se također uredio prostor u smisli dječjeg igrališta. Plan je popločati centralni dio, postaviti pametnu klupu te urediti boćarski teren“, kazao je Krstičević.

Općina Kula Norinska sastoji  se od 9 naselja u kojima po posljednjem popisu stanovništva iz 2011. godine živi ukupno 1.780 stanovnika.

 

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik