Uključi se u veliki volonterski maraton „72 sata bez kompromisa“

Autor: na 2. listopada 2018.

U organizaciji Franjevačke mladeži, u Metkoviću će se, od 18. do 21. listopada, održati aktivnosti volonterskog maratonskog projekta „72 sata bez kompromisa“.

Ovaj međunarodni projekt istovremeno će se održavati u deset hrvatskih gradova, a sve kako bi se promovirala solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo.

U sklopu projektnih aktivnosti predviđene su različite akcije među kojima su radionice za mlade, posjeti različitim skupinama ljudi, pomaganje starijima i nemoćnima, čišćenje i uređivanje domova, parkova te okoliša škola i vrtića te prikupljanje sredstava za siromašne.

„Projekt ima za cilj okupiti srednjoškolce, studente te mlade zaposlenike te pokazati kako se zajedničkim akcijama i snagama može preobraziti okruženje u kojem živimo. Za dobiti velike rezultate zapravo je samo potrebno izaći iz vlastite udobnosti te dio slobodnog vremena posvetiti volontiranju. Nadamo se da će se što više mladih pridružiti našoj volonterskoj avanturi,“ kazao je predsjednik Frame Metković Luka Grgić.

U četiri godine održavanja projekta u Hrvatskoj, oko  5500 mladih je sudjelovalo u više od 750 akcija, surađujući s brojnim udrugama civilnog društva, socijalnim ustanovama te školskim institucijama.

Sve zainteresirane osobe za sudjelovanje se mogu prijaviti samostalno ili u grupi od tri do 20 članova. Prijave se primaju putem LINKA, a više o samom projektu možete pročitati OVDJE.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik