U UOSI Prijatelj obilježen Svjetski dan autizma

Autor: na 2. travnja 2016.

 

Povodom Svjetskog dana autizma u prostorijama Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj, magistrica psihologije i praktičarka terapije igrom Maja Bonačić održala je predavanje pod nazivom “Govori mojim jezikom”.

Nakon projekcije kratkog filma Carly’s Cafe u kojem je na zanimljiv način prikazan problem u komunikaciji između autistične osobe i okoline, Maja Bonačić je govorila o primjeni igre kod djece s poremećajem autističnog spektra, povijesti, uzrocima, dijagnostici i spektru autizma, kao i o problemima u kognitivnom i intelektualnom razvoju i socijalnoj interakciji autističnih osoba.

Poseban naglasak bio je na ranim simptomima i dijagnozi Aspergerovog sindroma, te na važnosti odgovarajuće okoline za autističnu djecu i interakcije s njima.

Predavanje je održano u sklopu projekta “Zaigrana pedala” u kojem Maja Bonačić tijekom sedam dana vozeći bicikl povezuje gradove u kojima predaje. Metković je bio četvrti grad na putu, a od prvog do posljednjeg grada Maja će biciklom prevaliti 750 kilometara.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik