U tijeku podnošenje zahtjeva za označavanje oružja kategorije C

Autor: na 8. siječnja 2019.

Ministarstvo unutarnjih poslova poziva pravne osobe, obrte, udruge i građane da podnesu zahtjev za označavanje ručnog i ostalog oružja iz kategorije C koje služi za izvođenje glasnog pucanja.

Pravilnik o načinu ispitivanja i označavanja vatrenog oružja, oružja iz kategorije C i naprava stupio je na snagu 21. lipnja prošle godine, a građani, pravne osobe, obrti ili udruge koje posjeduju kubure, puške, ručne i druge mužare te slično oružje iz kategorije C dužni su ih označiti propisanom oznakom u roku od 12 mjeseci od dana stupanja na snagu navedenog Pravilnika.

Označavanje obavlja Ministarstvo unutarnjih poslova, a zahtjev se zajedno sa oružjem predaje prema mjestu prebivališta vlasnika oružja policijskoj upravi ili policijskoj postaji, službi nadležnoj za upravne poslove. U zahtjevu je potrebno navesti podatke o vlasniku oružja, ime, prezime, OIB, adresu i broj telefona, te podatke o oružju.

Ako vlasnik oružja iz kategorije C, koje služi za izvođenje glasnog pucanja, ne podnese zahtjev za označavanje u propisanom roku, oružje će se smatrati nelegalnim i sukladno Zakonu o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja biti oduzeto, a protiv vlasnika oružja pokrenut će se prekršajni postupak.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik