U samoizolaciju je upućeno 16 kontakata žene iz Opuzena

Autor: na 7. travnja 2020.

 

Zabilježen je šesti slučaj zaraze koronavirusom na području doline Neretve. Riječ je o ženi srednje životne dobi iz Opuzena- zaposlenici trgovačke radnje u Dubrovniku.

„Na sreću, ona ima lakše simptome i trenutno je na kućnom liječenju u samoizolaciji. Pratimo njezino stanje i poduzimamo sve mjere. Obradili smo sve njezine kontakte. Prvenstveno smo obradili njene kontakte u trgovačkom lancu gdje je radila i sve osobe koje su bile s njom u kontaktu su upućene u samoizolaciju. Tih osoba je 16“, kazao je voditelj epidemiološke službe županijskog Zavoda za Javno zdravstvo dr. Miljenko Ljubić za radio Delta.

Ljubić je kazao i u kakvom su stanju ostali pacijenti iz doline Neretve.

„Dvije osobe su smještene u OB Dubrovnik- jedna osoba je na jedinici intenzivnog liječenja, ali ne na respiratoru, dok je druga osoba lakšeg kliničkog stanja. Ostali imaju lakšu kliničku sliku i u kućnoj su samoizolaciji“, kazao je dr. Ljubić.

Prema posljednjim informacijama, na području Dubrovačko- neretvanske županije zabilježena su 64 slučaja zaraze koronavirusom. Na testiranje je upućeno 549 uzoraka, a čekaju se rezultati za njih 27.

 

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik