Štimac: „U Metkoviću od sutra moguće testiranje na koronavirus na lokaciji iza Boćarskog doma“

Autor: na 7. travnja 2020.

 

Zbog kontakta sa zaraženom pacijenticom, liječnik i medicinska sestra Ambulante u Opuzenu upućeni su u samoizolaciju.

U prostorijama Ambulante koja je dio metkovskog Doma zdravlja izvršena je i nužna dezinfikacija te je s reorganiziranom službom nastavljen normalan rad.

„Dogodi se to da se pacijenti s drugim simptomima, a koji nisu vezani za koronavirus jave za pregled te dijagnostika uputi na sumnju na koronavirus. I to se dogodilo i u ovome slučaju. Zato je ispred Ambulante u Opuzenu postavljen jedan improvizirani prostor koji će služiti za trijažu. U tome objektu će pacijente pregledavati dr. Buljubašić“, kazao je ravnatelj Doma zdravlja Metković Mihovil Štimac.

Podsjetimo, od proteklog tjedna, dio medicinskog osoblja Doma zdravlja Metković, također je u samoizolaciji zbog kontakta sa zaraženim pacijentom s područja Kule Norinske. Štimac je kazao kako su svi od njih trenutno dobrog zdravstvenog stanja.

„Nitko od njih još nije testiran jer nemaju nikakvih simptoma. Danas im je 8. dan samoizolacije i svi su u dobrom stanju. Krajem tjedna će im vjerojatno biti napravljeni testovi jer je takav protokol kad je riječ o zdravstvenom osoblju i očekujemo ih uskoro na poslu, ukoliko se ne potvrdi zaraza“, istaknuo je Štimac.

Štimac je kazao i kako bi se već od sutra testiranja na koronavirus mogla obavljati u Metkoviću.

„Edukacija djelatnika je obavljena. Prvi tim je educiran i oni su upravo na lokaciji gdje bi se trebalo obavljati testiranje. Ta lokacija je iza Boćarskog doma jer smo željeli da bude dalje od Doma zdravlja. Kako smo već najavili, to će biti „drive in“ testiranje i bitno je da se što manje ljudi tu zadržava. Tako da će, ukoliko sve pođe po planu danas, prvi testovi na koronavirus mogli uzeti već sutra“, kazao je Štimac.

 

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik