U petak u Opuzenu predstavljanje slikovnice o važnosti čitanja te predavanje o ekranizmu za odrasle

Autor: na 13. studenoga 2019.

U Dječjem vrtiću Opuzen u petak će se, 15. studenog, s početkom u 15:30 sati održati predstavljanje slikovnice za djecu „Priča o Mudroj Sovi“ i edukativno predavanje za odrasle na temu ekranizma, odnosno, ovisnosti o komunikacijsko-informacijskim tehnologijama i njenom utjecaju na djecu i mlade.

Slikovnica „Priča o Mudroj Sovi“ Maje Punoš Rebić, prva je hrvatska priča za djecu koja govori o važnosti knjižnica, čitanja, obrazovanja te o borbi s epidemijom ekranizma. Autorica će kroz priču djeci objasniti zašto je važno čitati te daje rješenje kako pobijediti Knjigomrza i pomoći Mudroj Sovi u namjeri da djecu učini mudrom poput nje.

Nakon čitanja priče, predavanje o ekranizmu i njegovom sprječavanju održat će Maja Punoš Rebić, školska knjižničarka i nastavnica politike i gospodarstva, te logopedinja Ivana Kujundžić.

Predavačice će ukazati na to da ovisnost o informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji umanjuje potrebu za obrazovnom uslugom knjižnica te „štedi” vrijeme kroz pronalazak „instant” i uglavnom neprovjerenih informacija na internetu. Također, riječ će biti o poremećajima ponašanja, čitanja i govora u predškolskoj i školskoj dobi vezanih za prekomjernu upotrebu ekrana. Na predavanje su pozvani roditelji, prosvjetni djelatnici i drugi građani.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik