Započela izgradnja pristupnih cesta Pelješkom mostu

Autor: na 14. studenoga 2019.

Nakon što je početkom listopada potpisan ugovor o izgradnji pristupnih cesta, zajednica ponuditelja koju čine Strabag AG i Strabag d.o.o. jučer je uvedena u posao na izgradnji pristupne ceste za Pelješki most na dionici Duboka – Sparagovići/Zaradeže, piše Slobodna Dalmacija.

Tako je primopredajom tehničke dokumentacije, dostavom imenovanja i otvaranjem građevinskog dnevnika službeno započela izgradnja ove dionice duge 12,04 kilometara, ističu u Hrvatskim cestama.

Zajednica ponuditelja Strabag AG i Strabag d.o.o. posao izgradnje pristupa do postojeće cestovne mreže sa strane kopna i sa Pelješke strane izvršit će za 478.3 milijuna kuna bez PDV-a, s rokom dovršetka od 33 mjeseca. Izgradnja  dionice uključuje izgradnju dva tunela, dva mosta i vijadukta te ostale popratne komponente.

Očekuje se da će drugi izvođač, grčki Avax S.A., koji će graditi stonsku obilaznicu, odnosno,  poddionice Sparagovići – Prapratno i Prapratno – Doli, u posao biti uveden krajem studenog ili početkom prosinca, a rok za dovršetak te dionice bit će 28 mjeseci.

Iz Hrvatskih cesta podsjećaju kako je trenutno na gradilištu Pelješkog mosta u tijeku gradnja prvih stupova, a dinamika radova u skladu je sa planom.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik