U petak u Mliništu radionica „Revitalizacija ruralnih naselja doline Neretve“

Autor: na 11. srpnja 2019.

U Mjesnom domu u Mliništu u petak će se, 12. srpnja, s početkom u 16:30 sati, održati radionica „Revitalizacija ruralnih naselja doline Neretve“.

Cilj radionice, koja se održava u sklopu projekta CO-EVOLVE,  je ukazati na važnost očuvanja ruralnih naselja kao kulturne baštine, kao i na mogućnosti njihove obnove i korištenja u svrhu održivog razvoja doline Neretve. Tema radionice je osvrt kako propadajuće nasljeđe uključiti u suvremeni život i spriječiti njegovo propadanje čineći ga resursom koji će se sam održavati kroz kreativno i racionalno nadopunjavanje.

Radionicu organizira Regionalna agencija DUNEA u suradnji sa Zavodom za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije i autorima Stručne podloge „Smjernice za integralnu zaštitu ruralnih krajolika i održivi razvoj turizma delte rijeke Neretve”, tvrtkom APE d.o.o.

Provedba projekta CO-EVOLVE započela je u prosincu 2016. s predviđenim trogodišnjem trajanjem , a cilj mu je podizanje svijesti, analiza i promicanje suradnje različitih ljudskih aktivnosti i prirodnih sustava u obalnim područjima s visokom stopom turizma i/ili visokim turističkim potencijalom, koji se suočavaju s učincima klimatskih promjena. Rezultat projekta bit će i planerske smjernice koje će se moći ugraditi u prostorno-plansku dokumentaciju jedinica lokalne samouprave u Neretvi.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik