Započeli radovi u sklopu projekta „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve“

Autor: na 11. srpnja 2019.

U dolini Neretve su započeli radovi u sklopu projekta „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve“, kojemu je cilj, kroz održivo korištenje prirodne baštine, kreirati jedinstvenu ekoturističku destinaciju te pridonijeti društvenom i gospodarskom razvoju ovoga područja.

Riječ je o kapitalnom ulaganju u dolinu Neretve te je projektom obuhvaćeno devet infrastrukturnih zahvata, kao i dvije aktivnosti za upravljanje posjetiteljima i turizmom u dolini Neretve, a sve projektne lokacije imaju edukativno-informativnu funkciju.

Projektne aktivnosti na području Grada Metkovića uključuju postavljanje informativnih ploča i uređenje pješačkih staza u duljini od više od pet kilometara na području Predolac-Šibenica, kao i postavljanje sustava za zaštitu od požara na tom području, postav muzeološke koncepcije za prvu prostoriju Prirodoslovnog muzeja te nabavu i postavljanje opreme i sustava tehničke zaštite.

Nositelj projekta je Dubrovačko-neretvanska županija, čiji su predstavnici, povodom početka radova, obišli lokacije na kojima se izvode, a županiji su partneri gradovi Metković i Ploče, županijska Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode te Regionalna razvojna agencija DUNEA.

Ukupna vrijednost projekta je 14 milijuna kuna, od čega je 75% iznosa sufinancirano iz EU fondova. Vrijednost projektnih aktivnosti u Metkoviću je 2, 3 milijuna kuna.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik