U petak, 25. listopada, u Metkoviću hit komedija „Ja, Bosanac“

Autor: na 16. listopada 2019.

U Gradskom kulturnom središtu u petak će se, 25. listopada, s početkom u 20 sati odigrati hit komedija „Ja, Bosanac“.

Riječ je o novoj komediji spisateljice Indire Kučuk-Sorgučkoja, poznatoj po popularnim kazališnim predstavama „Ja, mahaluša“, „Ja, mahalac“ i „Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac“.

Predstavom se ističe da je u Bosni je danas sve manje Bosanaca, onih endemskih primjeraka koji zbijaju šale na svoj račun i žive tako da nikom s njima nije tijesno. Lik Bosanca je lik zbunjenog čovjeka, koji je sve samo nije srednjak. Hoda po tankoj žici između eksplozivnosti i malodušja. On sve što radi, radi iz inata i prkosa. U inat svima, a protiv sebe.

Komedija prikazuje Bosanca koji ima mišljenje o svemu, a nigdje nije dospio. Ljut je na Europu, nogometnu reprezentaciju, žene, djecu, pse, strance, Arape, dijasporu, politiku, glazbenike prevarante, trendove… Jedino ludo voli svoju Bosnu i na pjesmu o Bosni on lomi čaše. U pogledu na žene on je izričit: samo tri žene su za volit, pazit i mazit, majka, žena i kćerka – ona koja ga je rodila, ona koja mu je rodila i ona koju je rodio, a sve druge su za trošit. Njime rukovodi majka Šerifa koja se u sve miješa kao margarin, te kod njega vrijede tri P: Pojest, popit i poklopit!

U Metkoviću će tako Posljednjeg Bosanskog Bogumila glumi Aldin Tucić, a kao Europljanka Ćevljanovićka glumi Negra Čičić. Cijena ulaznica u pretprodaji je 60 kuna, a na dan predstave 70 kuna.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik